​1999! 2002! 2003! 2004! 2005! 2006! 2014! 2015! 2020!

How it all started...

BIBCAN TARINA

 Bibcan tarina alkoi seurakunnan vuorolta perjantai-iltaisin Espoonlahden lukion jumppasalissa 1970-luvun lopulla. Harjoitusvuoro oli tarkoitukselle ajoitettu välille klo 19:00-21.00, jotta me nuoret urheilisimme – emmekä olisi juomassa pussikaljaa kalliolla. Seurakunnan loistavan idean ansiosta me nuoret pelasimme siis korista. Tuolla vuorolla Bibcan perustajaporukka tutustui toisiinsa ja noista perjantai-illoista alkoi Bibcan tarina.

Seurakunnan vuorolla pelasivat huvin vuoksi Seppo, Hessu, Stinde, Migi, Siippari, Leevi, Fisu (ei Karhunen), Riku Pyrrö, Tomppa Karppinen, Bohu. Ainoat perustajajäsenet, jotka pelasivat ohjattua/seuramuotoista korista olivat Ole ja Stinde, jotka pelasi Hongassa ja Bette EPSissä.

Tahkottuamme muutaman vuoden Seurakunnan vuorolla syntyi ajatus omasta seurasta. Kesällä 1980 päätimme perustaa seuran, jonka nimeksi tuli Bibca ry. Seuran nimen historian saa selville nuotiotulilla tai baarissa kasvotusten bibcalaisten kanssa. Tarina taustalla on hauska ja eloisa ja sopii nuorten miesten sen ajan henkeen ja eetokseen.

Perustamiskokous pidettiin Bohun kotona Larussa ja paikalla olivat: Seppo, Bohu, Ole, Bette, Hessu, Siippari, Tomppa. Päätettiin perustaa yhdistys, jonka toimintaan kuului koripallo ja  - metsästys! Metsästys siksi, että Bohun mukaan silloin saisimme luvan käyttää haulikkoa ;).

Syksyllä 1980 ilmoittauduimme mukaan Koripalloliiton alimpaan ”mutasarjaan” ja siitä alkoi Bibca nousujohteinen tarina. Bibcan kultaisina vuosina nousimme sarjaporras per vuosi. Kun menestystä tuli myös porukka kasvoi. Bibca jaettiin kahteen joukkueeseen. Toinen tavoitteli hurjalle innolla menestystä ja toinen (”Mustapaidat”) oli niitä varten, joita kiinnosti enemmän pelailu. Ykkösjoukkueen todellinen nousu alkoi kun saimme rekrytoitua mukaan Putte Weiralan ja ”Tapiolan Tupu, Hupu ja Lupu-kolmikon” eli Hannun, Tomin ja Maken 80-luvn jälkipuoliskolla. He toivat kovan koriksen perusosaamisen ja pelikäsityksen Bibcaan. Alkoi systemaattisempi harjoittelu ja pelien voittaminen. Lisää pidempiaikaisia kivijalkoja tarinaamme kaivattiin ja saimme mukaan edesmenneen Pete ”Muikku” Lyytikäisen, joka oli puuttuva palanen. Bibcan urheilullinen huippu oli kun jäimme karsinnoissa yhden vapaaheiton päähän I-divarin paikasta.

Vuonna 1999 Bibca siirtyi pelaamaan Espoon sarjaan ja menestys oli huimaa. Olemme voittaneet Espoon sarjan mestaruuden useamman kerran ja matkamme sarjassa jatkuu edelleen.

90-luvun loppupuolella Bibca aloitti taipaleen Savonlinnan Old Timersturnauksessa, jossa olemme edelleen näyttävästi mukana.

Bibcan pitkäikäisyyden taustalla on vahva ymmärrys siitä, että kaveruus on ikuista. Olemme pitäneet kiinni joukkuehengen voimasta ja se on ollut meille vähintäänkin yhtä tärkeää kuin urheilulliset suoritukset. Hammaskiekko ja pukuhuonehenki on myös isoin syy urheilulliseen menestykseemme. Katsokaa mitä tapahtuu NBAssa – yksilön ylivoimaiseen osaamiseen perustuvassa huippuliigassa on alkanut suunnan vaihdos. Golden State voitti mestaruuden 2015 kovalla joukkuepelillä.